Okategoriserade

Besök på bl.a Liljeholmskajen i Stockholm

Idag besökte jag tillsammans med goda vänner två nybyggda områden i Stockholm (se bilderna).

Det ena var Liljeholmskajen med höghus uppemot 30 våningar höga, och det andra Tollare strand. Den senare adressens 8-9 våningar höga hus upplevde jag som väsentligt mycket mer trevliga än bjässarna västerut, vid Liljeholmskajen. Dessa 30-våningsschabrak till kåkar skapar en (enligt min mening) rätt hård och omänsklig miljö. Nio våningar är betydligt bättre och än bättre gillade jag mitt sällskaps besök uppe på Hägerstensåsen.

På det sistnämnda stället hade majoriteten av flerfamiljshusen (från 1940 och 50-tal) max fyra (4!) våningar. Hela inramningen där upplevde som suveränt anpassad till människans storlek oxh begreppsvärld. Tja, kanske är jag ”old school” men … Så tycker jag!