Okategoriserade

Paviljonger

Sponsrat inlägg i samarbete med Indus

Vad tänker ni på när ni hör ordet paviljong?

Jag tänker på en paviljong i en sommarstuga. Ni vet ett sådant där litet fint hus utan väggar som står på gården. Där man tar ut en bricka med saft och bullar för att fika på eftermiddagen.  Eller på de lite nyare paviljongerna som många har på sin tomt. Där man kan välja om man vill ha gardinerna stängda eller öppna beroende på väder och vind.

Det jag inte visste var att det som förut kallades för barack numera kallas för paviljongmodul.

När jag hör ordet barack tänker jag genast på byggjobbare som har en barack för att fika och äta sin lunch. Numera finns det så otroligt många typer av baracker eller mobila paviljonger.

Många förskolor och skolor är utbyggda med just dessa moduler. Helt nya förskolor är enbart byggda med det. De små omklädningsrummen i skolorna är inte alltid gjorda för så många barn och då är det perfekt att kunna bygga till ett omklädningsrum med en modul.

Jag tror att vi kommer se mer av detta i framtiden. Det är en smart lösning om man behöver ett kontor. När företaget växer och man behöver utöka kontoret så kan man göra det med en till modul.

Samma sak gäller om man behöver minska sin yta, då kan man lätt plocka bort en modul. En väldigt bra lösning om man tänker på det ekonomiska. Hur många betalar inte för väldigt mcyket yta som de inte använder sig av. Om du har moduler så slipper du det problemet.

Nu är inte paviljogmodulerna bara väggar och tak som de kanske var för länge sen. Det finns bra venielation, möjlighet att få det handikappanpassat, låg energiförbrukning mm.

Om jag någon gång ska skaffa mig ett större kontor, då vill jag ha en paviljong!