Okategoriserade

Avkoppling med penslar

Att måla är avkopplande

Har du provat att måla? Att måla eller ha en hobby där du bara sitter för dig själv och bara är du. Det är något som många borde göra i dessa tider. Det är många som stressar och behöver avkoppling även om man inte erkänner det. Men det gäller bara att testa med en ny hobby så lovar jag dig att du kommer att bli fast.

Många säger att dom inte kan måla. Men allt man målar behöver inte visa exakt vad det är utan det gäller först och främst att du börjar tycka om det, testa olika penslar och färger. Sen kanske du helt plötsligt kommer på att du istället vill använda blyerts istället för penslar, eller så börjar du måla med olika sorters penslar. Det finns olika hårdheten när det gäller penslar beroende på vad du vill måla.

Ska du måla en liten yta använder du en smalare pensel som är fem till sex centimeter bred. Eller till och med ännu mindre som två till tre centimeter om du inte ska måla små detaljer. Använd olika bredd på penslarna och olika hårdheter så du lär känna dom olika penslarna.