Peder (pP) Strandh

Äntligen ett nytt år!

 

Äntligen ett nytt år! Tjugohundratjugotvå, smaka på ordet … Nog ligger det rätt skönt i munnen trots allt!? Det gångna året bjöd på en hel del tråkigheter, inte minst pandemin som presenterade hela två nya (identifierade) varianter av covid-19-viruset.

Lägg till detta en tuffare säsongsinfluensa liksom vinterkräksjuka som nästan helt lyste med sin frånvaro under 2020. Och som grädde på moset gick den fina giganten till medmänniska, Nelson Mandelas högra hand och tillika ärkebiskop emeritus i Sydafrika, Desmond Tutu ur tiden den 26 december. Ja, det är knappast konstigt att man kan välkomna ett 2022 med extra innerlighet efter ett år som 2021.

Dessutom har jag alltid uppskattat den här tiden på året, när vi når årets övre backkrön och åter kan blicka ut framåt – över ett nytt år med nya möjligheter. Vetskapen om att att ljuset (sedan den 21 december) har börjat återvända till våra nordliga nejder känns också härlig i kropp och knopp. Väntar runt hörnet en bit fram gör sportlov,  påsk- och sommarlov, soligt värmande dagar och ljusa aftnar med koltrastens skönsång. Så nog är det härligheter som väntar oss längre fram i almanackan. Ha nu en riktigt god fortsättning på det nya året och på snart återhörande!

Peder Strandh

___________