ENLIGT PP STRANDH, Okategoriserade

En uppdatering sedan senast …

Så har vi det där med att vara människa. Att känna sig tillräcklig och kompetent så som man är. Det är inte helt lätt! Ta mig som exempel: Jag vet att jag är älskar min dotter och att spendera min medvetna tid i mitt skapande universum. Att jag sedan råkar existera i ett annat sorts universum är ett icke helt ovidkommande faktum.

Räkningar ska betalas, tider ska passas, möten ska avhandlas så att båda (eller alla) parter är tillfreds när vi går därifrån. Man ska fortsätta att vara hungrig på framgång och viril som en hingst som “bara struttat runt som en unghingst” i padocken med sitt mamma stoet och … Kort sagt; det är ta mig tusan en omöjlighet att förmå allt detta!

Jag har landat i att försöka vara nöjd med det jag har. Jag har min Gudsrelation klar för mig, jag vet att till fullo  uppskatta allt det vackra som livet har försett mig med. Helt plötsligt känner jag mig RIK, om än en smula vilsen. Nu handlar det om att ta ut en ny färdriktning, söka nya utmaningar, intervjua nya spännande medmänniskor (Tomas Di Leva, t.ex.) och söka Skaparen i skapelsen. Det sistnämnda har jag full förståelse för. Jag är själv en skeptiker av Guds nåde. Men, har man hittat något som håller vad det lovar så har man.

Magdalena Andersson (S) har tagit över taktpinnen efter Stefan Löven, Miljöpartiet har gjort en sorti som de kanske redan ångrar och gängkriminaliteten frodas i våra utanförskapsområden … Allt är som det brukar, med andra ord. Men en sak är emellertid helt ny: Dagen är min – och DIN! Lår oss fånga den, freja den till det finaste vi kan föreställa oss och sikta framåt … Mot framtiden och li

För min del handlar det om att överleva allena. Att låta min konst, musik och mitt resonemang klinga ut pch förhoppningsvis bidra till min överlevnad – inte minst ekonomiskt. För så är det att vara en människa anno 2021; Mammon sätter spelreglerna vare sig vi gillar det eller inte.

/Peder Strandh

 

PS: En vän sade till mig: “Peder, du är en indigo-människa”. Om det syftar till att jag är en person som lägger största vikt vid mellanmänsklig kärlek och omtanke till min omgivning … Då har hon helt rätt!