Okategoriserade

Ordning och reda

Sponsrat inlägg i samarbete med Streckkod.se

Jag gillar att ha ordning och reda.

Jag tycker om att ha ordning på mina saker. Inte bara hemma, på jobbet också. Jag vill ha ordning på alla mina papper och räkningar, men även hemma i skafferiet och källaren. Känner ni igen er?

Alla har olika typ av ordning. Min ordning kanske känns som oordning för någon annan. Huvudsaken är att du har ett system som passar just dig så att du kan hitta dina saker.

Det finns många bra sätt att organisera sina saker och papper. Du kan organisera efter kategori, storlek, mängd med mera, det beror på vad det är du ska ordna upp. Ett bra sätt är att använda sig av olika märkningar och etiketter. I källaren kan man till exempel sätta etiketter på alla lådor, julsaker, påsksaker, vinterkläder, skridskor och allt annat man förvarar i sitt förråd.

Många förvarar socker, mjöl och annat i skafferiet i förpackningar de kommer i. Jag tycker att det är fint att förvara i burkar, gärna glasburkar. Det kanske inte är någon som ser det, men man blir glad när man öppnar skafferiet och allt står ordnat och fint i sina burkar. Då är det också bra att märka dem med etiketter, så att man vet vilket mjöl som är var.

För företag är det viktigt att ha ordning på sina papper, då finns det både etiketter och etikettskrivare att använda sig av. Om det skulle bli så att man behöver gå tillbaka för att titta på ett kvitto eller ta fram en faktura är det bra att ha allt på sin plats, uppmärkt efter år och månad. Det sparar dig massor med tid i längden.

Tid är pengar och att ha ordning på alla dina saker sparar dig tid på så många plan!