Okategoriserade

Språket är viktigt

Sponsrat inlägg i samarbete med Exacta

Språkgranskning

Bild lånad från Exacta

För mig är språket viktigt. Jag vill att det ska vara rättstavat och noggrant skrivet. Språk är roligt och ord är kul! Jag tycker om att både läsa böcker och att skriva artiklar och texter. Samt att blogga såklart! Det är dock inte alltid så lätt att skriva en text.

Man skriver mycket idag. På sociala medier och via mail samt sms. Vi skriver vi nog mycket mer än förr och vi har rättstavningsprogram i datorerna och autocorrekt i telefonerna. Det gör ingenting om någonting blir fel i ett sms eller mail, men när vi ska skriva en text som ska vara en viss formalia så kan det vara mycket svårare.

För en företagare är det viktigt att texter blir rätt. Kanske måste man till och med ha en text eller ett avtal på engelska. Du blir kanske inte tagen på allvar om du har en text som inte är välarbetad. Det kan vara riktigt svårt så då är det bra att kunna få professionell hjälp med språkgranskning och översättning.

Exacta har inriktat sig på företagskunder och det har blivit deras expertis. Hos dom kan du få hjälp med korrekturläsning, redigering, omarbetning mm. Mitt tips är att ta hjälp med de svårare texterna när du har ett företag, det kommer att löna sig!