Okategoriserade

Sommardäck

Sponsrat inlägg i samarbete med Alvén Ingvarsson

Vad ska man tänka på när man ska köpa sommardäck?

sommardäck

När de varmare dagarna närmar sig  återigen här i Sverige kommer jag att börja    tänka på att köpa sommardäck. Mina sommardäck har redan sjungit på sista versen.  Nu måste jag ta reda på var i stan sommardäck är  billigast och om det är värt att köpa på vintern? Vilka guider svarar på dessa och andra frågor man vill ha svar på ?

Det finns en hel del kostnader  att tänka på när man vill köpa sommardäck. Det är därför viktigt för såna som mig med en mindre budget  att veta när sommardäck är särskilt billiga och när de är värda att köpa. Det sägs generellt att runt påsk är den bästa tiden att byta till sommardäck.

Från och med då kommer temperaturerna att stiga och däck kommer att ge mer mening. Så om man handlar sommardäck i april är man ute  tillräckligt tidigt för de heta månaderna på året. Sommardäckpriser under året bör ha en inverkan på när man köper sina nya däck för de varma dagarna. Det är värt att hålla ett öga på sommardäck och deras prisutveckling för att upptäcka bästa möjliga erbjudande.

Jag vet att i princip ökar efterfrågan på sommardäck från och med mars och sommardäckpriserna är då snart som högst. Prisutvecklingen på däck pekar då bara i andra riktningen i slutet av året och priserna på sommardäck faller.

De som köper sina sommardäck på vintern är särskilt kloka. Att köpa sommardäck på vintern och spara mycket pengar är målet för mig. Shopping på vintern medför inte bara prisbesparingar, det är också förknippat med nackdelar.

När allt kommer omkring kan de däck du köper inte användas omedelbart. Detta ger mig en utmaning att hitta ett lämpligt lagringsalternativ. Däck tar vanligtvis för mycket utrymme i min källare. Istället kanske borde jag ha ett däckhotell vilket för med sig större kostnader. Att lagra på däckhotell  kostar nån tusing extra per säsong.

Om man håller ett öga på däck och deras prisutveckling på nätet dag för dag så betalar man i allmänhet mindre för sina sommardäck.

Har jag  rätt verktyg till hands för att alltid hitta det billigaste däcket i mitt område? Är nätet det bästa? Hur exakt sökningen fungerar borde man också fundera på.

Sommaren i sig är en relativt dålig tid att handla däck. Efterfrågan är starkast då av naturliga skäl, med många  som vill montera däck med lägre profil snabbt före sin stora sommarsemester. Denna efterfrågan får dock priserna att stiga. Vintern behöver inte vara en bra tid heller. Efterfrågan är mycket lägre, men det gäller även utbudet av sommardäck.