Okategoriserade

Att skaffa en pool

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

Fler och fler skaffar egen pool, det vill vi också göra.

pool

Jag var hos  en vän här i Uppsala för ett par veckor sen. Jag och min sambo brukar bli  bjudna hem till honom och hans respektive på middag ett par gånger om året. Det brukar alltid vara en trevlig tillställning. De har 3 barn precis som vi har och barnen har liknande intressen så de trivs bra tillsammans, leker och har roligt.

När vi satt där vid middagsbordet började vi prata om deras pool. Vi sa till dem att vi  gärna vill köpa ett hus där i framtiden, då det är inkluderat en pool som är ungefär lika stort som deras. Därför började jag fråga lite om poolskötsel och hur mycket som krävs. För att ta reda på mer om det verkligen är värt att skaffa en pool, då det ändå finns en del badanläggningar här i Uppsala.

Han började berätta lite om skötseln på sommrarna och lite om hur deras grannars barn kommer på besök och också självklart ville hoppa i poolen leka massa lekar som hör till. Sen kom han in på de olika vinterkurerna, vinterpool överdrag , klormedel, salt , poolrengörimgsmedel etc. Det är saker måste skaffa sig för att underhålla poolen under vintersäsongen. Det var väldigt intressant, då han gav mig en föreläsning  om att övervintra sin pool.

Samtidigt sa han också att medlen var utformade för att minska bildandet av alger och att de underlättar vårrengöringen av poolen. Poolägare, min vän, la också till  vintervatten till poolvattnet i slutet av badsäsongen. Efter kloreringen tillsättsatte han medlet i vattnet när det inte fanns mer kvarvarande klor i vattnet.

Jag inser att det är väldigt mycket jobb med att ha en pool, men för barnens skull och framtida event med familj och släkt så tycker jag och min sambo att det är värt det. Vi har trots allt varit på en del bjudningar med lite poolparty och det har alltid varit roligt. Att vakna på morgonen och ta några simtag är uppfriskande och hälsosamt. Det går att hitta ändlöst med fördelar med ha en egen pool märkte jag och min sambo. Det känns mer och mer rätt att skaffa en pool ju mer vi pratar om det.

Numera när vi diskuterar om ett eventuellt husköp går diskussionen in på utseendet och inredningen av poolen. Där brainstormar vi fram och tillbaka om de olika fördelarna med poolens inredning och vår entusiasmen växer dag för dag.

Jag sitter själv på kvällarna och googlar fram fina bilder på de olika poolerna där ute i världen.