Okategoriserade

Kiroprakor, en räddare i nöden

sponsrat inlägg i samarbete med sockander

Problem med nacksmärtor, huvudvärk och ryggsmärtor?

Många, jag skulle nästan kunna säga alla, har någon gång problem med smärtor i kroppen. Speciellt nu när många jobbar hemma och inte har sitt hemmakontor ergonomiskt anpassat. Du kanske sitter vid köksbordet och jobbar eller till och med i sängen eller i soffan. Att vara på sitt kontor och jobba är bra för att det är ergonomiskt anpassat, men man kan få problem ändå.

Ignorerar man sina små problem kan det lätt ge större skador och mer problem längre fram. Har du ont någonstans så är det bra att ta tag i det på en gång. Jag jobbar mycket både sittande och stående och många gånger kan jag inte sitta ergonomiskt även om jag försöker. När jag får ont i ryggen eller axlarna så väljer jag att gå till en kiropraktor för att de kan fixa mina problem på ett bra sätt.

Det är väldigt skönt att gå till en kiropraktor. Det blir som egen tid, man tar hand om sig själv och mår så mycket bättre när man kommer därifrån. Tänk tex om du har varit ute med dina barn och åkt pulka i snön. Du drar upp alla barn för backen och åker tillsammans ner på en madrass. Du har en jättehärlig dag med dina barn, men när du vaknar nästa dag har ryggen tagit stryk av all lek i snön. Då är det bra att gå till en kiropraktor.

En gång fick jag ryggskott. Jag hade haft ont i ryggen i några dagar, men ignorerade det och tänkte att det nog går över snart. Efter en god middag med en utav mina vänner skulle jag gå hem från restaurangen, jag hade ont och min vän erbjöd att köra hem mig. Nej, det är bra att gå för då går det säkert över tänkte jag. Halvvägs hem stod jag mitt i en backe och kunde inte ta ett steg. Jag, då över 30 år gammal, ringde min mamma och grät för att jag inte visste hur jag skulle ta mig hem. Jag kom hem, men vägen som vanligtvis tar ca 10 min tog mig över en timme. Det första jag gjorde morgonen efter var att boka tid hos en kiropraktor. Han hjälpte mig och jag kunde gå till jobbet redan på eftermiddagen. Jag är honom evigt tacksam!

Tränar du mycket? Då vet du också att det är lätt att träna för mycket och överanstränga sig. Eller träna på fel sätt om man inte har lärt sig ordentligt hur man använder vikter eller maskiner eller har en PT som man tränar med. Då är det bra att gå till en kiropraktoer som kan hjälpa med ömma muskler och problem med överansträngning.