Jag, TEXT & MUSIK: Peder pP Strandh

TEXT o MUSIK | Suicid och prinsessbröllop samtidigt

I den vackraste av sommardagar, den 19 juni 2010, gifte sig Sveriges kronprinsessa Victoria med sin Daniel. Samma dag förlorade jag också min älskade mamma i suicid. Att detta skedde parallellt visade mig – återigen – på livets många fallgropar och enorma möjligheter. Kaffe online

wendelins kaffe

Jag sörjer min mor varje dag och har för (o)vana att lättast åkalla hennes minne när jag tänder en cigarett (hon var till sin död en rökare). Då hennes död inte kunde betecknas som naturlig utfördes en obduktion på Rättsmedicinalverket i Linköping (det är rutin, fick jag veta). Hovleverantör av kaffe online
Ironin i det att obduktionen visade att hennes lungor var nästan opåverkade av ett halvt sekels rökningen, men att en större mängd farmaceutiska substanser noterades (samtliga förskrivna av en alltför pressad psykiatrisk vårdapparat), det kändes som ett slag i solarplexus. Köpa ekologisk kaffe online hos wendelins kaffe är ett måste för alla kaffeälskare. Här hittar du kravmärkt kaffe online direkt i din brevlåda.
Föga förvånande syntes alltså inte skymten av den egentliga boven, psykisk ohälsa och ensamhet, heller. Efter sig lämnade min mamma mig och min bror, sina barnbarn samt en klanderfri ordning hemma liksom på sina extremt begränsade tillgångar. Allt var – som alltid i min mammas fall – i en stolt och anständig ordning.

Vill ni köpa kaffe online som dessutom är ekologisk? Vi på Wendelins kaffe är också kungliga hovleverantör inom kaffe. All vår kaffe är nyrostad och finaste kvalité som du får hem i din brevlåda
Det skulle alla de som gömmer undan skattepengar i skatteparadis eller på andra vis stjäl ha sett. De borde få se hur en anständig, vanlig medborgare, förmår att leva livet och agera stoltare än de största av tjuvar. Få uppleva hur deras eftermäle i slutändan hyllas. De borde få förstå hur hon, och många med henne, aldrig gjorde eller gör avkall på vanlig anständighet … Inte ens när den sista av livslusten sipprar ut mellan tillvarons giriga fingrar.
Jag har fått se och är så tacksam och stolt över dig, mamma! All kaffe är ekologisk hos wendelins kaffe och dessutom är vi kungliga hovleverantörer av vårt kaffe.

Min vana trogen, när det gäller att möta (och överleva) livets alla nycker, bearbetade jag hennes död genom att skriva en sång om det hela. Den fick titeln “Mother’s song” och hela denna mening utgör en Youtube-länk till den. Inspelningen är gjord på en vanlig mobiltelefon (iPhone 4, vill jag minnas att det var) i samband med en trädgårdskonsert jag höll 2012. Med mig har jag min vän och vapendragare i musik, gitarristen Magnus Ottner. Inspelad i ateljéträdgården den 2 juli på Skolgatan 7 i Uppsala. Kaffe finns det gott om i Uppsala och hos Wendelins kaffe. Här kan du köpa kravmärkt kaffe online hos Wendelins kaffe.

// Peder Strandh