Okategoriserade

TEXT o MUSIK • I Lugnets Ro

En musiktext som står sig fint på egen hand (utan den musik den kom till för att ledsaga). Den komponerades i augusti 2017 och skrevs ursprungligen med syftet att ha uruppförande på ett ställe som kallas Lugnet i Norduppland.

Där på Lugnet hålls det, eller gjorde så åtminstone på den tiden, en informell musiksammankomst till vilken jag var inbjuden. Av en anledning jag nu har glömt bort så blev det ingenting av detta mitt nesök och framträdande i det gamla missionshuset kallat Lugnet. Men kvar finns alltid melodin och dess text, som ett minne och hyllning till något jag aldrig fick uppleva. Så besynnerliga vägar tar våra liv att det som först kan komma att ses som ett misslyckande, efter att lite tid har fått förflyta, kan komma att te sig som något väldigt fint och lyckat. Så känner jag det åtminstone när jag läser och lyssnar till “I Lugnets Ro” här eller på min Youtube-kanal.

I Lugnets Ro
Text och musik: Peder pP Strandh aka PuddyProject ©2017

En fredagskväll – förunderligt säll möts vi mitt i lugnet
Vi delar med varandra stundens honung slungas ut

En samvaro i Lugnets ro
Vi delar med varandra
Och låter skålen vandra runt till alla och envar

Vi inkluderar vitt och brett
Det som gick fel och som blev rätt
Och välkomnar med tolerans
Allt mellan matt och glans

En fredagskväll i Lugnets ro
Vi firar att tillsammans
Blir allting ljust och tillåts
gro I alla och envar – I alla våra dar’

En fredagskväll där tillit bo
Där dagen tillåts vila
Gror framtidstro med tillförsikt
I alla och envar – I alla våra dar’

// Peder Strandh
_______________________