Okategoriserade, Peder (pP) Strandh

NY BLOGG – Tillvaron enligt mig, Peder (pP) Strandh

Hej,
Jag heter Peder Strandh. Jag är femtio år och bosatt i Uppsala sedan 2002 tillsammans med kvinnorna i mitt liv; sambon och dotter samt katt och fiskar.

Jag kommer ursprungligen från Örebro och har, så länge jag kan minnas, alltid varit intresserad av konst, musik och den samtid jag (vi) lever i.

År 1984 skrev jag min första sång “Emotions” vilken sedan dess har åtföljts av fler än 1 000 musikstycken, och så länge jag lever lär de tillkomma fler. I samma veva (1985) bildade jag mitt första band Wishful Thinking tillsammans med mina kamrater Joacim Henriksson och Daniel Lidén. Vårt främsta intresse på den tiden var att djupdyka i all den nya elektroniska musikutrustning som kom ut (synthesizers, trummaskiner, sequencers, vocoders o.s.v).  I början av 1990-talet började jag att sälja mina första egenhändigt målade alster på diverse mindre etablerade gallerier i och runt om barndomsstaden.
Efter avklarade journaliststudier i Stockholm flyttade jag 2003 till Uppsala. Här bor och verkar jag sedan den dagen. 2005 flyttade jag min mentala ateljé och musikstudio “Filurarverkstan” till det lilla pepparkaksbruna gårdshuset på Skolgatan 7 i kv. Fjärdingen (granne med Katedralskolan och angränsande till Luthagen). Sedan den dagen har jag, tillsammans med främst min sambo Maria, arrangerat åtskilliga kulturella event på adressen: Konstutställningar, konserter, gästspel av buktalande Linnéa Ollaiver, dansshower med delar av Swingkattens dansare, trädgårdskonserter (de återkommande Soirée de Jardin (SdJ), inspirations- och jam-träffar m.m.

Som du ser, mycket kulturellt har hänt – och gör så ännu.

År 2007 började jag att skriva mina KröniKåserier i stadsdelsmagasinet Luthagsnytt. 2015 tog jag och min familj över magasinet fullt ut och i dessa dagar arbetar vi på att etablera “akronymen” UMLN, för UppsalaMagasinet LuthagsNytt. Och se där, här är jag idag – med fler bollar att hålla i luften än det finns luft. Klart värt att tillägga är att det är förbaskat roligt också 😉

För Dig som väljer att titta in på, eller ännu hellre följa, min blogg väntar reflektioner på det mesta av vad ett liv som är färgat/nedsvärtat av vår samtid, kultur, skojigheter och knepigheter – och nu ett coronavirus kan – kan resultera i.
Jag är inte känd för att skräda orden och vid särskilda tillfällen kan jag få självaste kapten Hadock (ur Tintin) att känna komplex vad rikedomar på svordomar anbelangar. Som tur är sker dessa utbrott bara när jag tycker att något är extremt uppåt-väggarna dumt och fel.

Jag är ytterst mänsklig och medveten därom. Därför är jag också väl medveten om att det sällan finns en sanning … Utom möjligen en – och den ska var och en finna för sig själv. Jag har sedan länge funnit min sanning. Har du?

Väl mött!

Signerat Peder Strandh

Miljövänlig städhjälp https://www.stadsallskapet.se/

Köpa kläder online

Digitalhälsan

konstnär

Babykläder och barnkläder